hirdetés

A címvédő Németország drámai küzdelemben, Toni Kroos 95. percben lőtt szabadrúgásgóljával 2-1-re legyőzte Svédországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának szombati, második fordulójában. Így a németek még reménykedhetnek a továbblépésben.

 

német győzelem vébéA Nationalelfnek ezzel a saját kezébe került a sorsa, amely a dél-koreaiak elleni utolsó mérkőzésen dől el. Bár a németek az első körben 1-0-ra kikaptak Mexikótól, ezért Joachim Löw szövetségi kapitány négy helyen változtatott a kezdőcsapatán: Mesut Özil, Sami Khedira, Marvin Plattenhardt és Mats Hummels ki-, Marco Reus, Jonas Hector, Sebastian Rudy és Antonio Rüdiger pedig bekerült.

 

A címvédő igyekezett mielőbb gólt szerezni, jelentős mezőnyfölényben volt – húsz perc után 89-11 volt a labdabirtoklás százalékos aránya, és 187-16 a passzok száma – és több ígéretes akciót vezetett, de a kaput sokáig nem találta el.

 

A svédek magabiztosan védekeztek és egy-két veszélyes ellenakciójuk is volt. A 14. percben Berg kilépett, a tizenhatoson belül Boateng ellökte, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, ráadásul a videobírós stáb sem jelezte neki a szabálytalanságot.

 

A svédek egyik kontrája emlékezetes góllal zárult, így a szünetben ők vezettek 1-0-ra.

 

Az első félidőnél is eseménydúsabb, izgalmasabb és színvonalasabb második felvonásban is a németek irányították a játékot, Reus jóvoltából egyenlítettek, és a folytatásban is nyomasztó fölényben futballoztak.

 

A skandinávok nem tördelték a játékot, nem húzták az időt, hősiesen védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek.

 

Ellenfelük a hajrában emberhátrányban is rohamozott, Brandt a 92. percben a kapufát találta telibe, majd három perccel később Kroos szabadrúgásával sikerült fordítaniuk a németeknek. A svédek kapusa nagyot bakizott, hisz a sorfalba a két játékos helyett még jó pár játékossal többet beállíthatott volna, így Kroos nehezebben lőhetett volna gólt vagy nem is tudott volna .