hirdetés

Úgy tűnik kegyvesztett lett a Magyar Tenisz Szövetség Fideszes elnöke az elmúlt hónapok súlyos kétes számlagyáros személyekkel történő milliárdos bizniszei miatt. Így a miniszterelnök úgy döntött a budapesti teniszközpont létrehozását és felügyeletét a Vasas elnökére bízza.

 

markovits-orbánA Vasas honlapján jelent meg az a hír, miszerint egy szerdai kormányhatározat alapján Orbán Viktor miniszterelnök a klubot, és annak elnökét, Markovits Lászlót vonta be az új budapesti teniszközpont előkészítői munkálataiba.

 

Felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost, hogy a Vasas Sport Club szakmai együttműködésével készítsenek előterjesztést a nagy nemzetközi teniszversenyek (különösen az ATP World Tour, az ATP Challenger Tour, a WTA és az ITF Pro Circuit tenisztornák) megrendezésére alkalmas teniszközpont létrehozásának szakmai koncepciójára – áll a kedden megjelent Magyar Közlönyben.

Fürjes Balázs kormánybiztost is bevonták tehát a tervezésbe, míg a Magyar Tenisz Szövetséget, és annak fideszes vezetőjét, Szűcs Lajost nem.

Mindez érthető, hisz Babos és Fucsovics látványos távozása után kiderült a szövetség olyan személyekkel és cégekkel bizniszelt, akikkel nem kellett volna, hisz szélhámos számlagyárosoknak és azok cégeinek utalt a Szűcs elnök vezette sportszervezet milliárdokat. De a legkínosabb az, hogy ezen személyek a rendőrautóban elhunyt hírhedt adóoptimalizáló Welsz Tamás barátai, üzlettársai. ezen személyek cégei érintettek voltak ráadásul a Hagyó-ügyben is, természetesen mint számlagyárosok.

Az új teniszfelelős Markovits László elmondta, hogy három, Vasas kötődésű volt teniszezőt vonna be a munkába, így számít az egyaránt Grand Slam-győztes Temesvári Andrea és Taróczy Balázs, valamint a korábbi szintén top 100-as teniszező, Fucsovics Márton jelenlegi edzője, Sávolt Attila munkájára.

A legfontosabb cél, hogy az új létesítmény az év 365 napjában a magyar teniszt szolgálja, a kiemelt ATP- és WTA-tornák mellett hazai és nemzetközi utánpótlás versenyek, illetve országos bajnokságok rendezésére is alkalmas legyen, a klubokkal szorosan együttműködve pedig az élsportolók és a fiatal tehetségek felkészülését is segítse – mondta el a hír kapcsán Markovits László.

A budapesti olimpiának megálmodott helyszín, a Csepel-sziget is szerepel az előzetes tervek között, de ez még további előkészítéseket igényel – mondta Markovits, aki egyike azoknak, a nyílt háborút hirdettek az MTSZ és a Fideszes elnök Szűcs  ellen.

Szóba jöhet még a Hajógyári-sziget is, de akár másik központ is, amelyik eddig nem került szóba.

A Szűcs-vezette szövetség ellen nyomozás folyik, most egy elég erős jelzést kapott. A februári és áprilisi tenisztornákat még az MTSZ rendezi meg, de erős állami kontrollal. Szűcsék ellen a nyomozás hűtlen kezelés miatt indult.