hirdetés

A várakozásokkal ellentétben a Bokszvilágszövetség nem hozott döntést múlt héten arról, hogy ki bokszoljon a megüresedett nehézsúlyú világbajnoki címért, amit Tyson Fury hagyott hátra. Az egyik trónkövetelő gyakorlatilag biztos, hogy Vlagyimir Klicsko lesz, a szervezet korábbi bajnoka. Az ellenfelet illetően három jelölt is van.

klicsko 2Az egyik Anthony Joshua, az IBF bajnoka, aki nagyon szeretne december 10-én az ukrán bunyós ellen bokszolni, és a két csapat be is nyújtotta a kérelmet a WBA-hoz.

A másik jelölt az a Lucas Browne, aki Ruszlan Csagajev legyőzésével már idén márciusban megszerezte a WBA egyik bajnoki címét, ugyanakkor doppingvétség miatt fél évre eltiltották, és az öve is ugrott.

A harmadik név, amelyik szóba jöhet, Alekszander Usztinov, a hatalmas termetű fehérorosz idén Luiz Ortizzal mérte volna össze erejét a WBA interim címéért, de ez az összecsapás többször is meghiúsult, viszont Usztinov továbbra is képben maradt a szervezetnél.

Történt már velem ilyen a múltban is, hogy elveszítettem a címemet, aztán kihívóként kellett újra megszereznem. Nem mondanék egyelőre semmit a pontos menetrendről, ugyanis aláírt szerződésünk sincs még senkivel, de remélhetőleg az év végén világbajnoki címért bokszolhatok, és ismét bajnok leszek – idézte Klicskót a Profiboksz.hu szakportál.