hirdetés

Bár kiestek az olaszok az Eb-n és nem jutottak a legjobb négy közé, nagyon nem kell búslakodniuk. Ilyen a sport. Az egyik veszít, a másik győzedelmeskedik. Bár már az Európa-bajnokság előtt már bejelentették, hogy a Chelsea-nél folytatja az olaszok trénere, Conte, de maradt volna. A németek ellen elbukott negyeddöntő után kibukott a szövetségi kapitány is elmondta, hogy mindenki keresztbe tett neki, hogy bármilyen sikert is elérhessen.

conté

Az Eb-től való búcsúzás miatt érthetően keserűen nyilatkozott  az olasz kapitány, Conte. Sok fiatal játékosa miatt úgy véli, hogy tovább tud majd fejlődni nélküle is a gárda, minden játékosát és az edzői stábot is megdicsérte munkájáért. Ám úgy véli, hogy több akadályozó tényező is volt munkája során. A csapat összeállításában a klubok is hátráltatták, akik nem engedték el az összetartásra a játékosokat. Kitért a sajtó kritikáira is a mérkőzést követő tájékoztatón.

Senki nem állt mellettem – vélte a Chelsea-hez távozó  kapitány, aki elárulta, komolyan gondolkodott a maradáson, azonban a „folyamatos háborúzás” miatt a távozás mellett döntött – írja a Football Italia.

Az olasz szövetség elnöke sem támogatta végig, ezért csalódottsággal köszönt el a kispadtól.

(Fotó: AFP)