hirdetés

Megszegték a karantént, ki is rúgta az érintett gólvágóit a Kisvárda. Grozav és Latovlievici engedély nélkül hazautazott, amivel a klub sportigazgatója szerint csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is kockáztatták.

 

Felbontotta két román légiósa szerződését a Kisvárda labdarúgócsapata, mivel Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici szerdán engedély nélkül hazautazott.

Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is– indokolta a döntést Révész Attila sportigazgató.

A klub vezetője hozzátette, ha visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk, de ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, az ő tettük elítélendő, így az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatják. A sportvezető arról is beszélt, hogy ami történt, az megengedhetetlen és megbocsáthatatlan.

Mindkét futballista szerződése nyáron járt volna le. A magyar élvonalban március 7-én játszottak legutóbb, még kilenc forduló van hátra az OTP Bank Ligából, melynek nyolcadik helyén áll a Kisvárda.