hirdetés

Ismét BL-körben érdekelt a magyar futball. Ezúttal magyar női bajnokok, a Fradi lányai Hollandiában szerepelnek az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében, ahol a nyitónapon a házigazda főesélyes Twente Vrouwen, csütörtökön a török Konak Belediyespor, vasárnap pedig a máltai Hibernians lesz a zöld-fehérek ellenfele.

fradi női foci-mlszA Ferencváros női labdarúgócsapata tavaly debütált a Bajnokok Ligájában, és miután idén tavasszal megvédte magyar bajnoki címét, jövő héten ismét pályára léphet a rangos nemzetközi kupasorozat selejtezőjében.

A tavalyi és az idei BL-szereplésben közös, hogy a zöld-fehérek legnagyobb riválisa a holland Twente lesz, amely házigazdaként nagy esélyese a továbbjutást érő első hely megszerzésének. A lebonyolítás nem változott, négyes minitornán érdekeltek a csapatok, s a kvartettek első helyezettjei jutnak a főtáblára.
Egy éve a hollandok 0-0-ás félidőt követően 2-0-ra nyertek a Fradi ellen, majd az egyenes kieséses szakaszban a német Bayern Münchenen is túljutottak, és a nyolcaddöntőben, a Barcelonával szemben estek ki a sorozatból.

A Ferencváros tavaly megnyerte másik két csoportmérkőzését, de a második hely nem jelent továbbjutást a selejtezőből.

Dörnyei Balázs vezetőedző a hollandiai elutazás előtt elmondta: egy évvel több munka van a csapatban, mint tavaly, s bízik benne, hogy a fejlődés az együttes teljesítményében is meglátszik majd.
Ezzel együtt a továbbjutás kiharcolása jelentős bravúrnak számítana a magyar bajnoktól.

(Fotó: MLSZ)