hirdetés

Váratlanul menesztette az MTK vezetősége a futballisták mesterét Mártont Gábort. A kék-fehérek kiesése szinte már biztos az NB I-ből. Az utóbbi hónapokban pedig csak szenvedett a szebb napokat látott csapat.

 

Bár súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett az MTK pénteken a Mezőkövesd ellen, aligha emiatt menesztették Márton Gábor vezetőedzőt a klub irányítói. A kék-fehérek a tabella utolsó helyén állnak, hónapok óta és már esélyük sincs a bennmaradásra. Hogy mi történt az MTK-nál, ami idáig vezetett nem tudni pontosan. De nem az edzőn múlott csak.

„Márton vezetése alatt a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti” – olvasható az MTK által kiadott közleményben.

A maradék négy meccsen az U19-es edzője, Horváth Dávid irányítja majd az MTK-t.

A csapat hátránya jelenleg hat pont a 10. helyezett Budapest Honvéd mögött, amely egy meccsel kevesebbet játszott.
A klub honlapján később bejelentették, hogy lemondott Polyák Balázs sportigazgató, akit 2017 nyarán neveztek ki a posztra. Utána a csapat visszajutott az NB I-be, ahol nem sikerült megkapaszkodnia, a következő szezonban újabb feljutás következett, amit bennmaradás követett az élvonalban.

„Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba” – mondta Polyák Balázs.

( Balu )