hirdetés

A riói olimpián tanúsított magatartása miatt három francia teniszezőt száműzött a válogatottól a Francia Tenisz Szövetség, az FFF. A legfőbb baj az volt, hogy bírálni merték a szakszövetséget sportolók.

mladenovic -garciaBenoit Paire, aki a 16. kiemelt volt a férfiak ötkarikás versenyében, többször is kimaradt éjszakára, és késve érkezett vissza az olimpiai faluba. Emellett a 27 éves játékos – aki 34. a világranglistán – lenézően nyilatkozott a játékok fontosságáról, mivel Rióban nem lehetett világranglistapontokat szerezni.

A nőknél Kristina Mladenovicnak és Caroline Garciának is bűnhüdnie kell, amiért becsmérlően emlegették az FFF-et. Ennek az állt a hátterében, hogy a párosok első fordulójában nem egyforma ruházatban akartak pályára lépni, mivel a szövetség nem tájékoztatta őket a szabályról. Ezért annak érdekében, hogy ne léptessék le őket, Mladenovic a saját ruháiból adott partnerének.

Később Mladenovic közösségi oldalán úgy vélekedett, hogy az FFF hozzá nem értésével tönkretette a meccsüket.

Az FFF szeptember 24-én tárgyalja a három teniszező ügyét. Paire sosem volt tagja a Davis Kupa-csapatnak, Mladenovic és Garcia viszont alapembernek számít a francia Fed Kupa-válogatottban, amely a novemberi döntőben Csehország csapatával csap össze Strasbourgban.