hirdetés

Újpest polgármestere facebook posztjában kürtölte világgá örömhírét, miszerint az UTE másodfokon pert nyert, az Újpest FC ellen. Azaz jelen állás szerint a belga tulajdonosának vissza kell helyeznie a labdarúgó-mezekre a régi címert, bár mehet harmadfokra és menni is fog. Ez a címer vígjáték pedig minimum még fél évig tartani fog.
újpest fc címerRoderick Douchatelet még továbbviheti a pert a Kúriához, de ezt a IV. kerület polgármestere nem ajánlja neki. Feltehetőleg azonban a belga tulajdonosnak nem a Fideszes városvezető a tanácsadója.  Így amennyiben megy harmadfokra a per, már pedig a belga menni fog, úgy még minimum fél évig ha nem 1 évig kell majd várni a jogerős verdiktre. Azaz korántsem biztos a Fideszes polgármester címerügyi sikere.

Az Újpesti Torna Egylet még augusztusban ment perre az Újpest FC ellen, mert a belga tulajdonos hirtelen döntéstől vezérelve júniusban megváltoztatta a klub hagyományos, évtizedek óta használt címerét.

A szurkolók is kiakadtak, wc-deszkának nevezték az új címert (fent balra). Nemtetszésüket folyamatos botrányokozással jelezték, amely következményeként az MLSZ az idei bajnokságban már öt alkalommal is zárt kapus mérkőzésre büntette a lila-fehéreket.