hirdetés

Kenderesi kapott ejnye-bejnyét a Dél-Koreai vébé után történt rendőrségi eljárás miatt. Mind ismeretes először arról szóltak a hírek, hogy a sportoló zaklatott egy nőt. Kenderesi pénzbírságot kapott a koreai hatóságoktól. Nagyon nem kellett aggódnia az olimpikonnak, hisz a pénzbírsággal járó itéletek azt jelentik, hogy annak semmilyen jogkövetkezménye nincs, még priusznak sem számít.

 

Szerdán délután összeült a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FB) és Kenderesi Tamás pécsi válogatott úszó meghallgatása után a versenyzőt írásbeli megrovásban részesítette, emellett szövetségi támogatásainak féléves megvonásáról is döntést hozott – értesült a fegyelmi tárgyaláson történtekről az SzPress Hírszolgálat.

Dr. Fábry György, az FB elnöke arról is tájékoztatta a Hírszolgálatot, hogy a támogatások megvonását egy évre felfüggesztették.

A Fegyelmi Bizottság ülésére több mint három hónappal azt követően került sor, hogy az olimpiai bronzérmes úszót idén nyáron a Dél-Koreában megrendezett világbajnokság közben elkövetett meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg.

 

A Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottságának azért kellett idáig várakoznia, mert nem került a birtokába hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott bírói végzés.