hirdetés

Katinka bizalma megingott edzőjében Petrov Árpádban. A mester azonban mindent köszön és nem csalódott Hosszú döntése miatt.

Otthagyta edzőjét, Petrov Árpádot – jelentette be közleményében a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Az úszó azt írta, hogy a nyári, kvangdzsui világbajnokságon ingott meg a bizalma a trénerben, azért köszönt el tőle.

Úgy éreztem, hogy nem akarja annyira a győzelmet, mint én” – magyarázta a sportoló, aki a viadalon 200 és 400 méter vegyesen győzött.

Azt is írta, hogy az elmúlt hónapokban megpróbált túllépni az érzésen, de az alapprobléma továbbra is fennállt.

Árpiról az együtt töltött idő alatt számomra kiderült, hogy nem tud felnőni a feladathoz.

Több figyelmet vártam tőle szakmailag és emberileg is, ezért nincs visszaút. Az olimpiai felkészülés hajrájában nem vállalhatom fel még egyszer azt a terhet, hogy valakit a hátamon vigyek.”

Hosszú, aki már a jövő heti, glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságra is Petrov nélkül utazik, kijelentette, hogy egyedül készül fel a tokiói ötkarikás játékokra, munkáját az edzéseken az Iron Swim stábja segíti majd.

Megkérem a kollégákat, hogy mérjék az időt, de én leszek az edző, ami azt jelenti, hogy vállalok minden felelősséget. Az edzéstervet már úgyis régóta magamnak írom, pontosan tudom, hogy milyen felkészülésre van szükségem. Az eltökéltségemmel sincs gond, minden nap nyolc-tíz órán át tréningezek, ha kell, akkor szinte az ájulásig hajtom magam. Eldöntöttem, hogy egyedül csinálom meg Tokiót, minden energiámat az olimpiai felkészülésre fordítom. Az edzőkérdést ezzel lezártnak tekintem, az ügyben további nyilatkozatokat nem teszek – fűzte hozzá Hosszú.

Petrov nemcsak Hosszú trénere volt, hanem az idén debütáló International Swimming League versenysorozatban az úszó csapatának szakmai irányítása is az ő feladata volt.

Hosszú Katinka még az amerikai egyetemi évei alatt ismerkedett meg David Salo edzővel, akit 2012-ben hagyott ott, hogy Bajára hazatérve már barátjával és későbbi férjével, Shane Tusuppal készüljön tovább. A házaspár viszonya 2018-ra annyira megromlott, hogy megszakították a kapcsolatot egymással, később el is váltak. Az úszó 2018 júliusában mutatta be új stábját, akkor lett az edzője Petrov Árpád. Hosszú pár hónappal később azt nyilatkozta, jól halad a munka új edzőjével, hamar megtalálták a közös hangot.