hirdetés

Bár világrekord-közeli idővel jutott döntőbe a magyar úszókirálynő, mégsem volt boldog. Hosszú Katinka a szám háromszoros világbajnoka, a legjobb idővel jutott be a döntőbe 400 méter vegyesen a riói olimpia első, szombati versenynapján. Csak 15 század kellett volna a rekordhoz.

hosszú olimpia

Hosszú Katinka hozta a papírformát, de azért felborította, mert riválisai bizony még csak meg sem tudták szorongatni. A magyar úszókirálynő végig új világrekordidőt ment, de a végén 15 századdal elmaradt a csúcstól, ami úgy tűnt, Katinkát bizony bosszantotta. Ő rekorddöntéssel vetette bele magát a medencébe.

A Vasas világklasszis versenyzője kétséget sem hagyott afelől, hogy a szám egyeduralkodója, az utolsó 100 méter előtt jóval a világcsúcsrészidőn belül tempózott, de gyorson már kissé kiengedett, így 4:28,58 perces országos csúccsal csapott célba és mindössze 15 századdal maradt el a kínai Je Si-vennek a londoni ötkarikás játékokon elért rekordjától. Hosszú eddigi – idén márciusban elért – egyéni legjobbján 1,31 másodpercet javított. A szám nyolcas döntőjét közép-európai idő szerint 3.45-kor rendezik.