hirdetés

Elrepült az első magyar olimpiai különítmény Rióba. Két úszó és két tornász indult el reggel az olimpiára, ők alkotják az első magyar sportolói küldöttséget, amely elutazott Rióba. Emellett az első orvosi csapat is útnak indult, akik berendezik a magyar orvosi és elsősegély nyújtó bázist.

olimpiai utazók

Hat óra után pár perccel felszállt gépen utazott az úszó Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid, valamint a két tornász, Kovács Zsófia  és Hidvégi Vid, és természetesen az edzők és egyéb kísérők is velük tartottak.

– Az elmúlt három évben sikerült jól begyakorolnunk a formába hozást, most már olyan részében vagyunk a felkészülésnek, hogy gyakorlatilag csak a kezdést várjuk, kész vagyunk, úgy érzem, és semmi negatív nem befolyásolt – nyilatkozta Hosszú Katinka.

Az első versenynapon vb-címvédőként 400 méter vegyesen áll rajthoz, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 vegyesen, valamint 100 és 200 háton, 200 pillangón és a 4 × 200-as gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe.

Az egészségügyi csapat jelentős része is elutazott dr. Balogh Péter vezetésével. Az ő feladatuk, hogy néhány nap alatt berendezzenek az olimpiai faluban, a magyar csapat szálláshelyén egy poliklinikát, ahol a nap 24 órájában tudják fogadni orvosok, masszőrök, továbbá gyógytornász és pszichológus is az ellátásra szorulókat. A magyar olimpiai csapat legnagyobb része szombaton utazik Rióba.