hirdetés

Hosszú Katinka újabb aranya pár milliméteren múlt csak. A magyar úszózsenit az amerikai Maya Dirado verte meg a női 200 méteres hátúszásban. Hosszú ellenfele csak egy jobb benyúlással megelőzte a magyar úszót. A bronzérmes a kanadai Hilary Caldwell lett.

hosszú katinka

Katinka volt a szám esélyese, hiszen eddig mindhárom egyéni számban, ahol indult, győzni tudott: begyűjtötte a 200 és 400 méteres vegyesúszás, és a 100 hát aranyérmét is. 200 háton is a legjobb idővel került a döntőben, és esélyeshez méltóan rögtön el is jött az elején, és az utolsó 10 méterig vezetett is.
A befutó az amerikai Diradónak sikerült jobban, mindössze hat századon múlt. Hosszú Katinka ezzel három olimpiai aranyérme mellé ezúttal egy ezüstöt is szerzett, és ezzel befejezte a riói olimpián való szereplését. Katinka azonban így is rekordot állított fel a maga három arany- és egy ezüstérmével.
– Szerettem volna még azt a nagyon picit megcsinálni az aranyhoz, de így is hihetetlen, hogy háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres ezüstérmes vagyok – nyilatkozta a magyar úszó a futam után, akinek most aztán tényleg jöhet a megérdemelt pihenés.