hirdetés

Gyanús meccs után az MLSZ-nél bejelentést tett az NB II-ben vitézkedő Kaposvár tulajdonosa, hisz csapata biztos vezetés után teljesen összeomlott és simán kikaptak a jóval gyengébb osztályban játszó Tállya csapatától. A meccs kimenetele tényleg érthetetlen de a sport már csak ilyen. ez a meccs azonban nem a sportról szólt, hisz Várhidi mester fiai nem küzdöttek, nem akarták a győzelmet, hagyták, hogy kikapjanak és ez nem sport, sőt a közelébe sem ér. Így a Magyar Kupából simán kieső és szebb napokat látott kaposváriak veresége mögött sok minden állhat, de a bunda gyanú egyelőre nem bizonyított, amit a Szerencsejáték Zrt.is megerősített.

 

Szerdán kisebb meglepetésre az NB III.-as Tállya SE 5-3-ra nyert a másodosztályú Kaposvár ellen a Magyar Kupában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A Kaposvár a félidőben még 2-0-ra vezetett, aztán jött egy elég látványos összeomlás, amikor a Tállya az 53. és a 65. perc között négy gólt szerezve fordított.

A mérkőzés után maga a Kaposvár vezetősége vetette fel, hogy esetleg bundázhattak a csapat játékosai, erről egy közleményt is kiadtak, amelyben elhatárolódtak a történtektől.

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójába lejátszott Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől. A klub vezetősége – a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve – kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél. Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá Rákóczi!”

Várhidi Péter, a kaposvári csapat vezetőedzője már a mérkőzés után is furcsállta a dolgokat, ez az M4 Sportnak adott értékeléséből is kiderül:

„Az első félidőben lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is az eredmény, aztán a másodikban történt valami megmagyarázhatatlan. Azt nem hiszem, hogy az ellenfél támadt fel, nem akarom őket megbántani, de egy szerény képességű társaság. Hogy mitől volt az, hogy gyakorlatilag hagytuk őket végigfutni a pályán és ellenállás nélkül rugdosták a gólokat, azt most nehéz lenne nekem megmagyarázni, én is csak néztem, egyszerűen nem lehetett mit csinálni.”

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt „a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát” a Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban. Mint írták, a fogadási lehetőségek között nem szerepelt az úgynevezett félidő/végeredmény fogadási lehetőség, amikor a félidőben és a mérkőzés lefújásakor vezető csapatra (vagy épp döntetlen állásra) lehet fogadni. A mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be.

A szerdai kupameccsre összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, ez a cég szerint megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak.

A Szerencsejáték tájékoztatása után az MLSZ is reagált a szerdai mérkőzésre.

„Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zérótolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában, vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség” – mondta  Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Azt nem tudjuk, hogy a kaposvári focisták eladták-e a meccset. Az azonban tény, a focisták bebizonyították semmi közük a sporthoz, és méltatlanok arra, hogy bármilyen sportmezt magukra húzzanak, hisz nem küzdöttek, nem hajtottak és nem haltak meg a pályán mint az igazi sportemberek, hogy nyerjenek. Bízunk benne ezen focisták nem kapnak fizetést sem, hisz ez a produkció egy forintot sem ért. Abban is reménykedünk, hogy a Kaposvár vezetősége ezek után az U19-es fiatalokra fog építeni, akik még tudják mit jelent a sport, a tisztesség és. becsület.

Kaposváron sajnos nem ez az egyetlen furcsaság az elmúlt időben, 2020-ban például a tulajdonos, Murányi Ferenc helyi vállalkozó egy sámánt szerződtetett a csapathoz, hogy levegye a játékosokon lévő rontást, de a sámán három nap után távozott is.

(turi)