hirdetés

A Dinamo Kijev légiósa teljesen megérti a szurkolók reakcióját, és kötelességének érezte, hogy a lefújás után körbesétáljon a pályán.

kádár tMint ismeretes a magyar labdarúgó-válogatott Böde Dániel góljával 1-0-ra kiszenvedte a győzelmet kedden este Feröer-szigetek ellen, a Groupama Arénában.

A három pont megszerzése presztízskérdés volt, hogy legalább a harmadik helyet megtarthassuk a csoportban, illetve hogy győzelemmel búcsúzzunk a nem éppen fényesre sikerült selejtezőktől.

A győzelem végül meglett, de a mutatott játék a közelében sem volt annak, amit a szurkolók elvártak volna, mivel sokáig még a döntetlen is a levegőben lógott.

A magyar tábor ennek hangot is adott, és már az első félidőben jelezték a játékosoknak, hogy nem elégedettek a teljesítményükkel, a másodikban pedig végig füttyszóval kísérték a csapat játékát.

Kádár Tamás, a mérkőzés egyik legjobbja az nso.-nak ismerte el, hogy nehéz ilyen körülmények között futballozni, de a szurkolók teljesen jogosan fejezték ki az elégedetlenségüket.

A keserű szájíz pedig nem csak a mostani meccsre, hanem az egész selejtezősorozatra érvényes volt.

Pocsék érzés volt. Nyilván senkinek sem esik jól, ha kifütyülik, ez alól mi sem vagyunk kivételek. De lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak! Olyan ellenfelektől is kikaptunk, amelyektől nem lett volna szabad. Szóval a magam részéről abszolút megértem a szurkolók reakcióját.

A magyar játékosok a lefújást követően kimentek a szurkolókhoz, de nem részesültek meleg fogadtatásban, mivel taps helyett a drukkerek az öltözőbe zavarták a csapatot. A Dinamo Kijev légiósa viszont így is kötelességének érezte, hogy tegyen egy kört a pályán, tudván, nem csak az ultrákból áll a stadion, és vannak kint gyerekek is, akiknek ez az apró gesztus sokat számíthat.

Nem egyéni akció volt. Egyszerűen úgy éreztem, ha korábban, a sikerek idején ez így volt szokás, én most is körbemegyek, és megköszönöm nekik, hogy kijöttek a stadionba. Lényegtelen, hogy megtapsoltak bennünket vagy most éppen kifütyültek. Az járt a fejemben, az arénában nemcsak ultrák voltak kint, hanem gyerekek, családok, egyszerű drukkerek is. Azt pedig, hogy a társaim többsége besietett az öltözőbe, megmondom őszintén, észre sem vettem.

Kádár belátja, hogy ez a kvalifikációs-sorozat közel sem úgy sikerült, ahogy tervezte a csapat, de búslakodásra nincs idő, tovább kell lépni.

Nemcsak a mostani két találkozó miatt van bennem hiányérzet, a korábbi mérkőzések sem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Az utóbbi időszakban sok pozitívumban nem volt részünk, nem lesz könnyű továbblépni. Csakhogy kénytelenek leszünk. Ha talpra szeretnénk állni, újra sikeresek szeretnénk lenni, muszáj lesz.

Természetesen Bernd Storck jövőjéről is megkérdezték a válogatott védőt, aki diplomatikusan elmondta, hogy nem a játékosok dolga a szövetségi kapitány helyzetének megítélése.

Tudom, megoszlik a vélemény a szövetségi kapitánnyal kapcsolatban. Sokan örülnének, ha távozna, mások nem bánnák, ha maradna, hiszen elindult egy úton. Csakhogy nem mi, játékosok és nem is a szurkolók döntenek a sorsáról