hirdetés

Ennyi volt. A csúcson hagyja abba a válogatott futballt Juhász Roland, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott a franciaországi Európa-bajnokságon. Az Ausztria elleni első csoportmérkőzésen nem lépett pályára, de Fiola Attila sérülése miatt ő került be a védelem tengelyébe a további meccseken.

juhász-mti

A Videoton hátvédje a kontinenstorna után bejelentette, nem lép többet pályára a magyar labdarúgó-válogatottban. A 33 éves játékos először Bernd Storck szövetségi kapitányt tájékoztatta az elhatározásáról, majd értesítette Vági Márton MLSZ-főtitkárt is.

– Rengeteg megható gesztus és kedves szó fogadott itthon, nem tagadom, boldoggá tett, hogy ekkora szeretettel díjazták az Eb-szereplést a magyar emberek. Volt kis idő, hogy átgondoljam a jövőmet, leülepedett bennem az a sok pozitív visszajelzés, amit kaptam. Kikértem a családom és a barátaim véleményét, s arra jutottam: le kell zárnom egy fontos fejezetét az életemnek. Találkozót kértem Bernd Storcktól, és tájékoztattam a jövőmmel kapcsolatos elképzelésemről. Eljön a pillanat, amikor az ember kénytelen észszerű döntést hozni, az addigi karrierjét teszi kockára, ha nem képes reálisan értékelni a helyzetét. Elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy a belgák elleni Eb-meccsen szerepeltem utoljára a magyar válogatottban. Storck úr is logikusnak tartotta a lépésem, elfogadta a döntést és a támogatásáról biztosított. Lehetetlen néhány mondatban összefoglalni a tizenkét éves válogatott pályafutásomat, kilencvennégy meccset játszottam a nemzeti csapatban, ugyanúgy részese voltam a magyar foci talán legsúlyosabb válságának, mint annak az elmúlt hónapnak, amely remélhetőleg új lendületet ad a sportágnak, és a labdarúgásunk tovább fejlődik majd s visszakerül az európai élmezőnybe. Szerencsésnek érzem magam, mert igaz barátokat szereztem a válogatottban, példaképekkel játszhattam együtt, mi több, voltak meccsek, amikor a legjobb barátaimmal, Torghelle Sanyival, Czvitkovics Petivel, Huszti Szabival, Fülöp Marcival, Németh Krisztiánnal és Feczesin Robival a pályán küzdhettem címeres mezben. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam, most is borsódzik a hátam, amikor az első válogatott találkozómra gondolok, vagy a világbajnok olaszok elleni győzelmünkre – a franciaországi Eb-ről nem is beszélve. Rengeteg embernek mondhatnék köszönetet, de én most a szurkolókat emelem ki, nekik hála a karrierem legcsodálatosabb élménye koronázta meg a válogatottban töltött éveimet. Mostantól a klubomra koncentrálok, a Vidivel szeretnék maradandót alkotni a magyar és a nemzetközi porondon, de természetesen a válogatott a jövőben is ugyanolyan fontos lesz számomra, mint volt az elmúlt tizenkét évben. Szurkolok a fiúknak, hiszem, hogy a vébéselejtezőkön megint büszkék lehetünk a csapatra!  – zárta gondolatait közleményében a hátvéd.

Juhász 94 mérkőzésen viselte a címeres mezt, ezzel jelenleg harmadik az örökranglistán, Király Gábor és Bozsik József mögött. Gera Zoltán mindössze egy válogatottsággal marad el tőle, így könnyen lehet, hogy nem sokáig marad a dobogón. Juhász 2004. április 25-én a Japán elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, gólt szerzett a 3–2-re megnyert találkozón.

(Fotó: MTI)