hirdetés

Vezettünk fél pecig, de végül a magyar jégkorong-válogatott 5-1-re kikapott az Európában játszó kanadaiakból összeállított csapattól a Tüskecsarnokban rendezett barátságos mérkőzésen.

magyar-kanadai-hokiA hazaiaknál 11 játékos kapott lehetőséget azok közül, akik pályára léptek a májusi, oroszországi elit-világbajnokságon, míg a vendégeknél kizárólag Európában szereplő hokisok játszottak ezúttal. A kanadai keret legnagyobb sztárja Max Talbot volt, ő 2009-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguins alakulatával, az előző idényben még az NHL-ben játszott, most az orosz Lokomotiv Jaroszlavl csatára. Az első szűk negyedóra viszonylag kiegyenlített játékot hozott, majd emberelőnyben Sofron István Kóger Dániel kipattanóját ütötte be. Ám 27 másodperc múlva jött a válasz, egy erős keresztpasszra Riley Holzapfel érkezett jó ütemben.

A második játékrész nagy kanadai fölényt és két vendéggólt hozott. Előbb Brandon Kozun előtt zártak jól, melynek köszönhetően senkitől sem zavartatva lőhetett Rajna Miklós kapujába, majd a félidős kapuscsere után Paul Szczechura avatta fel Hetényi Zoltánt egy jó passz utáni bal felső sarkos lövéssel. Még csak 35 másodperce tartott a záró harmad, amikor Bud Holloway közelről nem hibázott, majd egy perc múlva Szczechura remek korongátvétel után fonákkal volt eredményes. Később már nem volt ilyen egyoldalú a csata, így újabb gól már nem esett.