hirdetés

Volt kérem szépen csodás lesgól, aztán egy mesés Ádámos fejes gól. Jól sikerült az idei első mérkőzése a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely Észtországot győzte le. Marco Rossi kapitány félszázadik válogatott meccse igy szépre sikeredett.

 

Az első hazai kaput eltaláló kísérlet Sallai Roland nevéhez fűződött a 21. percben, aki szép cselek után tekert a 16-os bal sarkáról, sajnos Hein kezébe. Nem sokkal később Szoboszlai próbálta meglepni az észt kapust, az RB Leipzig középpályása a bal szélről lőtt beadás helyett kapura, ám az Arsenal U21-es csapatának hálóőre szögletre tolta a léc alól a trükkös próbálkozást. Bő félórányi játékot követően Szoboszlai adott nagyszerű keresztlabdát a bal szélen érkező Sallainak, aki azonban kisodródott helyzetből, hét méterre a kaputól átvétel után mellé lőtt.

A 37. percben aztán úgy tűnt, góllá érik a fölény: Vécsei Bálint ugratta ki remekül Bolla Bendegúzt, aki 14-ről kíméletlenül a rövid felső sarokba bombázott. Csodás bomba gól volt ez. Azonban a VAR bejelzett , és sajnos jól, Bolla ha pár centire is de lesen volt.

Szerencsére ez sem szegte kedvét azonban a magyar együttesnek, amely a 41. percben már szabályos gólt szerzett. Szoboszlai szögletből ívelt, aki Kapsából kapura lőtt, Ádám pedig időben az ötösön belül fejjel beletudott csúsztatni a labdába, amit lehetetlen volt védeni.

Az Ulszan Hyundai csatára első gólját szerezte a nemzeti együttesben, ennek köszönhetően pedig egygólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben mindkét szövetségi kapitány változtatott, az észtek három helyen is, míg magyar oldalon Vécseit Nagy Ádám váltotta. Ennek ellenére nem indult nagy iramban a második játékrész, nem lehetett azzal vádolni a csapatokat, hogy egymásnak estek volna, a 60. percig egyik kapusnak sem akadt dolga. A 64. minutumban viszont Dibusz reflexeire volt szükség: a csereként pályára lépő Zenjov közeli löketét kellett hárítania a rövid saroknál a Fradi hálóőrének.

Szoboszlai egy távoli lövéssel válaszolt, Heinnek nagyot kellett nyújtóznia, hogy kitolja a jobb alsó sarokból a jó 20 méterről leadott, lapos próbálkozást. Ekkor már Gazdag Dániel és Kleinheisler László is a pályán volt, nem ők, hanem Kerkez Milos került azonban ziccerbe. Az Alkmaar szárnyvédője bár mellé lőtt, Baranov hátulról megtaposta, így videózás után az osztrák játékvezető büntetőt ítélt. Szoboszlai és Sallai kő-papír-ollóval (!) döntötte el, hogy melyikük legyen az ítéletvégrehajtó – végül utóbbi nyert, sajnos…

Az utolsó bő negyedórára Németh András és Csoboth Kevin is beállt, az Újpest játékosa most debütált a válogatottban. Percekkel később kis híján góllal ünnepelte a bemutatkozást: egy jó cselt követően 15 méterről tekert a bal szélről, az észtek legjobbja, Hein azonban kipiszkálta a léc alól a labdát.

A meccs hajrájában, valamint a háromperces hosszabbításban már nem történt említésre méltó esemény, így bár szűkös, de győzelemmel kezdte a 2023-as esztendőt a magyar válogatott.