hirdetés

Nagy meglepetésre az északír válogatott 2-0-ra simán legyőzte az ukrán csapatot a C csoport második fordulójában. Pedig a meccset jégeső miatt pár percre meg is kellett szakítani. Mindez az ukránokat zavarta meg a legjobban.

észak ír-ukrán-irishtimes

A első fordulóban vesztes csapatok mérkőzésén az ukránok arra alapozhattak, hogy sokáig jól tartották magukat a világbajnoki címvédő Németországgal szemben, sőt a döntetlenre is volt esélyük a 2-0-ra elvesztett meccsen. A lengyelek ellen 1-0-ra alulmaradt Észak-Írország kapitánya, Michael O’Neill elégedetlenségét jelezte, hogy öt helyen is változtatott csapatán Lyonban.

A szakadó esőben kezdődött meccs első fél órájában nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 33. percben egy szögletet követően Cathcart fejese centiméterekkel kerülte el a felső sarkot. A félidő hátralévő részében az északírek dolgoztak ki több helyzetet.

Az északírek a szünet után is kapu elé ívelésekkel próbálkoztak, az egyikből pedig az őrizetlenül hagyott McAuley szép gólt fejelt. Az 58. percben jégeső miatt félbeszakadt a meccs, Pavel Královec játékvezető azonban néhány perc elteltével visszaengedte a gyepre a csapatokat. Az ukránok a folytatásban még eljutottak néhány helyzetig, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez a betömörülő északír védelem ellen, a sorsukat végül a négy perccel korábban beállt McNair pecsételte meg a 96. percben.

A két együttesnek ez volt az ötödik összecsapása egymás ellen, az északírek először győztek két döntetlen és két ukrán diadal után.

Az északírek történetük első Eb-sikerével felzárkóztak a szintén 3 pontos németek és lengyelek mellé, míg a továbbra is pont nélküli ukránok nehéz helyzetből várják az utolsó fordulót.