hirdetés

A Benevento után a második biztos feljutó is megvan az olasz másodosztályban: a Crotone a 36. fordulóban a Livornót ütötte ki 5–1-re, míg riválisai döntetlent játszottak. Az újonc úgy tudjuk egy magyar tehetséges fiatalt már figyel. 

 

A Crotone a 2016–2017-es idényben szerepelt története során először a Serie A-ban, akkor a 17. helyet szerezte meg, amivel éppen csak, de elkerülte a kiesést. A következő idényben viszont már nem volt szerencséje az alakulatnak, a liga 18. helyén végzett, és kipottyant az élvonalból. Kicsivel több mint két év elteltével most ismét a Serie A-ba készülhet a 60 ezres dél-olasz városka csapata.

Ehhez a Serie B 36. fordulójában (két körrel a vége előtt) arra volt szüksége, hogy eggyel több pontot szerezzen, mint a harmadik helyen álló Spezia. Egy esetleges vereségnél viszont még a negyedik helyen tanyázó Pordenone is reménykedhetett volna a matematikai csodában. A Crotone ennek viszont az esélyét sem adta meg: 5–1-re kiütötte a Livornót a kora esti mérkőzésen, így „páholyból” várhatta, mi történik a riválisok mérkőzésén.

Nos, 23 óra magasságában az Ascoli–Pordenone és a Cremonese–Spezia találkozó is döntetlennel zárult, előbbin 2–2, utóbbin 0–0 lett a végeredmény.

A Crotone 36 kör alatt 65 pontot gyűjtött, a listavezető – és már hetekkel ezelőtt biztos feljutóvá váló – Benevento mögött 18 pontos lemaradással a második.

Úgy tudjuk a Crotone tervei között  egy fiatal magyar futballista esetleges megszerzése is szerepel. Nem nem Szoboszlai akarják, hanem egy tehetséges 17 éves szélsőt. Bár az már biztos, hogy  Szoboszlai nem lesz az AC Milané, de lehet  mégis lesz egy fiatal magyar futballista a Serie A-ban.

A harmadik feljutó helyért hat csapat verseng majd a rájátszásban – jelenleg a Spezia, a Pordenone, a Frosinone, a Cittadella, az Empoli és a Salemitana foglalja el ezeket a pozíciókat, de az épp nem kieső, 15. helyezett Perugiának is megvan még a matematikai

reménye arra, hogy felkapaszkodjon a 8. helyre.
Érdekesség, hogy a Benevento ugyanúgy a 2017–2018-as évadban esett ki a Serie A-ból, mint a Crotone.

(Turi )