hirdetés

Szégyenszemre idén elmarad a nagysikerű Ironman 70.3 triatlonversenyt. A szakszövetség és a legendás magyar sportoló Kropkó közt ugyanis úgy tűnik nem teljesen felhőtlen a viszony. A sportolók maradtak hoppon így.

Óriási álmom vált valóra azáltal, hogy csapatommal háromszor is világszínvonalon rendezhettük meg az Ironman 70.3 Budapest versenyt. Több tízezer külföldi és hazai résztvevőt vonzottak versenyhétvégéink, azonban rendkívül elkeserítő az, hogy a jelenlegi magyar triatlon szakmai vezetése alkalmatlan egy ilyen világméretű rendezvény befogadására, és nem tud élni a páratlan lehetőséggel – nyilatkozta Kropkó Péter 51-szeres ironman, a szervező Kropkó Promotion ügyvezetője és egyben az Ironman 70.3 Budapest sportszakmai vezetője.

A szervezők közleménye szerint az elmúlt három évben mindig színvonalasra sikerült a budapesti verseny, amelynek helyszínét a nemzetközi szövetség vezetői is szerették és megkedvelték. A tavalyi, Lágymányosi-öbölben megrendezett versenyen a szervezők tájékoztatása szerint csaknem 1700-an álltak rajthoz.

A triatlon szövetség és Kropkó közti vitában nem tisztünk igazságot tenni. Azonban az tény, hogy a sportolók, a triatlonosok maradtak hoppon, a szakszövetség pedig egy elismert versenyt veszített el. S talán mindenkinek türelmesebbnek, megértőbbnek kellett volna lennie és a legendás sportoló elképzeléseit azaz Kropkót illett volna támogatni.