hirdetés

Minden idők legnagyobb birkózó eseménye kezdődik szombaton Budapesten, ugyanis a Papp László Budapest Arénában rendeződő világbajnokságra 114 ország 860 sportolója nevezett, amire korábban a sportág egyetlen eseményén sem volt példa. Összehasonlításképp egy éve Párizsban csak 73 nemzet volt jelen. A jegyekért azonban nem kapkodnak a nézők. Így 60 ingyen busszal és étellel várják az ország minden tájáról a klubok versenyzőit, szimpatizánsait.

bírkozó vbNem hagyja a Magyar Birkózó Szövetség, és az elnökük Horváth Szilárd államtitkár sem, hogy üres lelátók legyenek a bírkózó vébén. Nagy blama lenne, hisz minden idők legtöbb sportolójaindul a budapesti eseményen.

 

Állítólag hatvan darab, egyenként 47 fős buszt küld a Németh Szilárd Fidesz-alelnök vezette Magyar Birkózó Szövetség a budapesti birkózó-világbajnokság két kiemelt versenynapjára a kluboknak. Az egyesületek résztvevőinek ingyenjegyet és hideg ételt is adnak.

A két legfontosabb nap október 21-e, a megnyitó, valamint október 27., amikor Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a helyszínre érkezik, így szeretnék szépen feltölteni a nézőteret.

Kérünk minden klubot, hogy vegye komolyan a részvételt, mutassuk meg együtt a magyar birkózás erejét – olvasható az MBSZ elnökségi beszámolójában.

Németh Szilárd épp ma beszélt arról, hogy a jegyértékesítés jól halad. Kíváncsian várjuk, hány jegyet sikerült eladni. A bokszolók ifjúsági vébéje mint ismeretes eseménye csúfosan végződött.