hirdetés

Bernd Storck közvetlenül a magyar válogatott vereséggel zárt mérkőzése után is pozitívan nyilatkozott a csapatról: Nehéz ellenfelet kaptunk, de végsőkig küzdöttek a fiúk – mondta. Király is elismerően nyilatkozott a csapat teljesítményéről – elérzékenyült az interjú közben –, szerinte az volt a baj, hogy az utolsó meccsre már elfáradtak. Gera szerint kicsit naivul kezdték a meccset. Lovrencsics és Szalai csalódottak voltak, de hálásak a szurkolóknak, amiért végig buzdították őket és a vereség ellenére is büszkék voltak rájuk.

belga-magyar Király védéseA magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck azt mondta az M4 riporterének, hogy gratulál a csapatának azért, amit az Eb-n mutattak, és ez alapján úgy érzi, optimisták lehetnek a jövőre nézve. Ma egy nehéz ellenfél volt, akivel szemben nem voltunk elég bátrak mondta, aztán azt is elmondta, hogy kicsit korán jött a második gól, mert éppen cserélni szeretett volna. De a csapat megmutatta, hogy tud játszani, és hogy fejlődni akar fogalmazott.

Király Gábor, a magyar válogatott kapusa a meccs után a köztévének azt mondta, hogy a srácok a maximumot kihozták magukból, és látszott, hogy most már nem voltak annyira frissek, a lábukban voltak az előző meccsek. Sajnálom, hogy nem voltunk okosabbak és nem tartottuk a labdát a végén mondta Király Gábor. Pszichikailag is elfáradtunk, de élveztünk minden percet és nagyon jó volt itt lenni mondta a kapus. Aztán elcsukló hangon arról beszélt, hogy büszke arra, hogy itt lehetett „a „nagyszínpadon”, és egy szenzációs ország, akik mögöttük álltak.

Lovrencsics Gergő az M4-nek nyilatkozva azt mondta, hogy természetesen csalódottak, hiszen nyerni jöttek. – Pontrúgásból kaptunk gólt, aztán nem találtuk magunkat  mondta, a kiütéses eredményt pedig annak tudta be, hogy fáradtak voltak. Sajnálják a szurkolókat, mondta, hozzátéve, hogy most mindenki megy vissza a csapatához és készülnek a soron következő vb-selejtezőkre.

Gera Zoltán a meccs után azt nyilatkozta, kicsit naivul kezdték a meccset, túlzottan kinyíltak, nem tudtak vigyázni a belga kontrákra, emiatt az ellenfél az első félidőben sokkal jobb volt. A második félidőben aztán több lehetőséget dolgozott ki a magyar csapat, de éppen a kockáztatás miatt jobban kinyíltak, és ennek eredménye lett a nagyarányú vereség. Csalódottak vagyunk, de extra játékosok ellen játszottunk ma  mondta Gera.

Szalai Ádám a meccs után el volt keseredve, azt mondta, sajnálja, hogy az utolsó meccs így alakult, a szurkolók előtt pedig le a kalappal. Reméli, hogy később pozitívabban fogja látni a magyar csapat vasárnap esti nyolcaddöntős szereplését, de közvetlenül a vereség után még csalódottan nyilatkozott.