hirdetés

A címvédő Szolnok a harmadik negyedben még 13 pontos hátrányban volt Körmenden, végül azonban nagy csatában, de nyert a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén. Ezen hajrával 1-1-re egyenlített a párharcban a szolnoki alakulat.

szolnok-körmend-bb1

Nem tudni, ki kerül a döntőbe a fináléba. Mindkét ágon 1-1 a csapatok nyert mérkőzése, így még minimum 2 mérkőzés lesz. Nagy kérdés volt azonban, hogy Szolnok vajon mire megy Körmenden. A tét nagy volt, hisz amennyiben a Tisza-parti alakulat kikap, akkor a körmendiek már fél lábbal, de a döntőben érezhették volna magukat. Így érthető módon  a Szolnok élet-halál harcot vívott, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit. Sikerült.

A szerdai nyitányon odahaza 86-77-re alulmaradt szolnokiak legjobbja a 28 pontot – közte hat triplát – dobó Vojvoda Dávid volt. A másik ágon az Atomerőmű nagy csatában revansot vett a 99-77-es fehérvári vereségért, így az az elődöntő is 1-1-re áll.  Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcok harmadik mérkőzéseit kedden rendezik.