hirdetés

Újabb bundabotrány. Most Olaszországban bukott meg a maffia és néhány profi focista, akik így nem kerülhettek be az olasz válogatottba, mert Conte kapitány köszöni, de nem kér belőlük. Tíz embert le is tartóztattak hétfőn az olasz labdarúgás legújabb fogadási csalási ügyével összefüggésben. A bundaügy egy egyszerű telefonbeszélgetésen bukott meg.

armando izzo 2

A rendőrség hét embert őrizetbe vett, hármat házi őrizetbe helyezett, három labdarúgó ellen pedig szintén vizsgálatot indított hétfőn. A gyanú szerint a nápolyi Camorra bűnszervezet több játékost is megvesztegetett, hogy befolyásolják 2014 tavaszán a Modena–Avellino (1–0) és az Avellino–Reggina (3–0) másodosztályú meccseket.

A La Gazzetta dello Sport című napilap értesülése szerint az ügyben az élvonalbeli Genoa védője, Armando Izzo is gyanúsított, mert kapcsolattartóként közreműködött a bundázásban. A játékos bekerülhetett volna  az olasz válogatott Európa-bajnoki keretébe, de a bundaügy miatt nem számít rá Antonio Conte olasz szövetségi kapitány. Az Avellino korábbi csapatkapitánya, Francesco Millesi, valamint egykori játékosa, Luca Pini is érintett a botrányban.

Egy lehallgatott telefonbeszélgetés során az egyik gyanúsított így fogalmazott: „Három húsgombócot kell ennünk.” A Reggina ezt követően kapott ki három góllal Avellinóban.

Az olasz labdarúgást az elmúlt években több bundaügy érintette, valamint adóelkerülési botrányok és maffiakapcsolatok is nyilvánosságra kerültek. Az érintettek között volt számos klub, vezető, edző, játékos és tulajdonos is. Az eljárások több esetben még mindig tartanak.