hirdetés

Simán tarolt a magyar zseni vízi leány a 400 méteres vegyesen, és beérte Egerszegi Krisztinát is, a magyar rekordert. Hosszú Katinka úgy érzi, nincs rajta semmi nyomás, csak élveznie kell a londoni vizes Eb-t.

hosszu_jakabos_mti1

A londoni vizes Eb nyitónapján a női 400 méter vegyes mindjárt két magyar érmet hozott. A szám világbajnoka pillangón még csak szűk egy másodperccel lépett el az ekkor még második helyen álló Jakabostól, majd háton elképesztő előnyre tett szert. Innentől kezdve Hosszú már csak az órával versenyzett, végül 4:30.90 perces idővel csapott célba. Jakabost mellen előzte meg a brit Hannah Miley, a bronzérme azonban nem forgott veszélyben, 4:38,39-cel zárt.

Hosszú pályafutása kilencedik egyéni nagymedencés Európa-bajnoki címét szerezte, ezzel beérte a magyar örökrangsorban a nőknél élen álló Egerszegi Krisztinát.

Csodálatos három és fél év van mögöttem, élveztem az utazás minden pillanatát. Ez a mai nap tényleg arról is szólt, hogy a rossz emlékek végleg törlődjenek ebben az uszodában – és ez ma sikerült. Az Európa-bajnokságon nincs rajtam semmi nyomás, ez az érzésem, hogy csupán az a dolgom, hogy élvezzem ezt a versenyt – idézte Hosszút az úszószövetség Facebook-oldala.

A női 400 m vegyes, Európa-bajnok: HOSSZÚ KATINKA 4:30,90 perc
2. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:35,27
3. JAKABOS ZSUZSANNA 4:38,39