hirdetés

Bár minden magyar jégkorong kedvelő drukkolt a magyar fiúknak, a bravúr nem sikerült most sajnos. Így kiestünk az elit A-csoportos világbajnokságból, miután nem sikerült nyernünk Ausztria ellen.

 

Nem sikerült a célt elérni, búcsúzott a 16 csapatos elitvilágbajnokságtól a magyar jégkorong-válogatott, mivel szétlövéssel 4-3-ra kikapott az osztrák együttestől a tamperei csoport hetedik fordulójának hétfői játéknapján.

Kiesett az élvonalból a magyar jégkorong-válogatottAz osztrák David Reinbacher (b) és Papp Kristóf a jégkorong-világbajnokság hetedik fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkőzésen a finnországi Tamperében 2023. május 22-én. MTI/Illyés Tibor
Egyszerű volt a képlet: a vesztes kiesik és jövőre a divízió I/A osztályban lép jégre, míg a győztes 2024-ben a prágai-ostravai vb-n szerepel.

Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata Sofron István duplájával vezetett az első harmad után 2-1-re, majd 3-1-re, ám a rivális egyenlített, így 3-3-ról indult a harmadik harmad, és a ráadás is. A rávezetésekben végül az osztrákok voltak jobbak.