hirdetés

Gyászol a magyar sport. Váratlanul elhunyt az egykori kiváló bokszoló 38 éves korában Pintye Szabolcs. A sportember halálát állítólag szívinfarktus okozta.

 

Pintye Szabolcs a 2000-es budapesti junior világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutott, a felnőttek között is szerepelt Európa-bajnokságon. 2006-ban állt profinak, tíz év múlva 14 győztes meccsel, veretlenül fejezte be pályafutását, karrierjét folyamatosan gerinc- és vállsérülések hátráltatták, többször hagyott ki éveket.

Felfoghatatlan, ami történt. Különösen azért, mert edzőként ki tudott volna teljesedni, ha már a sérülései nem hagyták, hogy versenyzőként nemzetközileg is sikeres legyen. Klein Csabától nagyon jó alapokat kapott a KSI-ben, élmény volt nézni jobbegyeneseit. A nagyközépsúly egyik legtechnikásabb versenyzője volt. Jövő nyár elején születik meg a gyermeke, az előző gyermekét pár hónaposan veszítette el nem olyan rég. Az övére mondhatjuk, hogy tragikus sors, mert a lánytestvérét is balesetben veszítette el. Igazi egyenes sportember távozott” – mondta Borbély Zoltán, a család ismerőse, korábbi sportriporter, jelenleg ügyvéd.

(turi)