hirdetés

Lélegzetvételhez juthat a csődbe került Magyar Ökölvívó Szakszövetség, kormánydöntés alapján ugyanis 300 millió forintot kap a súlyos anyagi gondokkal küzdő szervezet, annak ellenére, hogy a bajt saját magának okozta az Erdei Zsolt elnök csapata.

 

erdei-bajkaiÚgy tűnik megússza a súlyos százmilliós hiányok ellenére a felelősségre vonást Madár. A bokszolók vezetése ugyanis felelőtlen költekezésbe kezdett, aminek a vége az lett, hogy a válogatott öklözők már a nemzetközi tornákra sem tudnak menni. A szövetség nem fizet semmit.

Az augusztusi ifjúsági vb megrendezése  után került válságos pénzügyi helyzetbe a MÖSZ: a torna költségei miatt 396 milliós hiány keletkezett. A szervezetnek 269 milliónyi követelést kell még teljesítenie, és 132 milliót használt fel a vb-re más célra szánt pénzekből. A továbbiakban dr. Bajkai István ügyvéd, fideszes országgyűlési képviselő pénzügyi biztosként igyekszik ráncba szedni a MÖSZ pénzügyeit, kifizetések csak az ő pénzügyi ellenjegyzésével történhetnek. A jelenleg elnök, Erdei Zsolt  örül a megoldásnak.

Jó, hogy kiegészült a szakszövetség a pénzügyi biztossal. Számomra is megkönnyebbülés, hogy a szakmára koncentrálhatok, ilyen téren is vannak lemaradásaink, amelyeket be kell hoznunk – nyilatkozta Erdei.