hirdetés

Hiába vesztette el a büntetőpárbajt a Honvéd, úgy tűnik tovább lép az EL selejtezőben. A meccsen ugyanis botrányosan viselkedtek a román csapat drukkerei. A bíró súlyos hallássérülést szenvedett egy bedobott hanggránáttól, a meccs félóráig állt. Majd szabálytalanul folytatódott.

 

A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor váratlanul elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban.

Eddig nem is volt baj. A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

A hosszabbítás azonban botrányos jelenetekkel zárult, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. A spori olyan rosszul lett, hogy le is kellett cserélni. A Honvéd játékosai is többen halláskárosodást szenvedtek. Emiatt több mint fél órát állt a játék. Azonban érthetetlen módon tovább engedték a játékot.

Úgy tudjuk a helyi rendőrség vezetője közölte, ha megszakítják a meccset, akkor elszabadul a pokol.

A Honvéd a tizenegyes párbajt nem bírták. Így kiestek de mégsem.

A Budapest Honvéd honlapján csütörtök este megjelent közlemény szerint a klub megóvja a mérkőzést. “Klubunk számára elfogadhatatlan, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni” – írták a kispestiek.