hirdetés

Spanyolország simán 3-0-ra verte Törökországot a pénteki játéknap zárómeccsén. Az Újpest legendájának, Dunai Antalnak tehát bejött a tippje, aki nagy spanyoldrukker. Morata duplája és Nolito zseniális elcsúszós gólja bizony gajra tette a törököket.

Morata -nso.hu

A címvédő spanyolok irányították a játékot az első félidőben, amelyben a törökök leginkább a védekezésre és a rombolásra helyezték a hangsúlyt. Vicente del Bosque szövetségi kapitány együttese az első félórában még nem volt eléggé átütő. Egy alkalommal ugyan csak a kapufa mentette meg a törököket a góltól, de akkor a tisztázni igyekvő Hakan Baltáról pattant oda a labda. Harmincnégy perc után aztán góllá érett a spanyol fölény, majd villámgyorsan kettőre nőtt a címvédő előnye.

A szünet után is folytatódott az egyoldalú játék, a spanyolok szinte zavartalanul építhették támadásaikat. A harmadik találatuk előtti akció során mezőnyjátékosaik közül egyedül Gerard Piqué nem ért a labdához. A mérkőzés hátralévő részében is a címvédő futballozott mezőnyfölényben, ziccereket nem alakított ki, ám így is az eddigi legnagyobb gólkülönbségű sikert aratta a mostani tornán.

A spanyol válogatott a legutóbbi 11 Európa-bajnoki mérkőzésén csupán egy gólt kapott, és már 14 Eb-találkozó óta veretlen. Ez a leghosszabb sorozat a kontinenstorna történetében.

(Fotó: NSO)