hirdetés

A Red Bull Air Race műrepülő-világbajnoki sorozatban versenyző Hannes Arch magánhelikoptere péntekre virradó éjjel zuhant le az osztrák Alpokban. A 48 éves pilóta életét vesztette, utasa túlélte a balesetet, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

hannes-archA baleset napján Arch közösségi oldalára posztolt egy képet magáról az Alpokból: A pihenőnap vége a hegyeimben felirattal.

Ezután nem sokkal következett be a tragédia Karintia tartományban a hegyek között. A hatóságok egyelőre még nem tudják, mi lehetett a szerencsétlenség oka, vizsgálják az esetet. Eddig annyit közölt a rendőrség, hogy az időjárással nem lehetett gond, ugyanis tiszta, repülésre alkalmas idő volt.

A sziklafalnak csapódott helikopter roncsait péntek hajnalban találták meg, Hannes Arch-ot is, aki már a zuhanás során életét vesztette. 62 éves utasa túlélte a balesetet, őt súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították a klagenfurti kórházba.

Hannes Arch 25 éve volt a Red Bull család tagja, kitűnő műrepülőként és nagyszerű emberként ismerték. Arch 2008-ban megnyerte a világbajnokságot, tavaly győzött a Red Bull Air Race-sorozat budapesti futamán, idén pedig második lett.