hirdetés

Egy ökölvívó életében mindig trauma, amikor egy fontos mérkőzésen vereséget szenved el. Ezeket a legnehezebb feldolgozni, ezek után a legnehezebb felállni és az igazi bajnok nem arról ismerszik meg igazán, hogy mindig győz, hanem arról, ha a vereség után képes felállni és újra harcolni a sikerért.

Ha az ökölvívó úgy szenved vereséget, hogy kiütik, az számára a lehető legrosszabb, hiszen ott ezért nem okolhat senki mást, magán kívül. A legjobbak is beleszaladhatnak természetesen olyan pofonba, ami padlóra küldi őket, és amiből nem tudnak már felállni az adott versenyen.

Harcsa Zolika nagyon kemény ellenfelet kapott az Olimpián. És egy ideig úgy festett, hogy szoros versenyt fog tudni vele boxolni. Sajnos egy hiba után olyan ütésbe nézett bele, ami padlóra küldte és ezzel véget is ért számára az olimpiai szereplés. Kevés vigasz, hogy az tudta őt legyőzni, aki később meg is nyerte az Olimpiát, tehát egyértelműen a világ legjobbja győzte őt le ott és akkor. Sokan arról kezdtek pletykálni, hogy talán a vereség után Harcsa Zolika feladja amatőr pályafutását és nem fogjuk ezért több Olimpián látni őt. Harcsa Zolika azt állítja, hogy ez a lehetőség fel se merült benne a kiütés ellenére sem. Ő harcos, aki küzdeni akar, ő igazi bajnok típus, aki nem adja fel az álmát és küzdeni fog azért, hogy a következő Olimpián Tokióban sikeresebb lehessen, mint itt Rióban legutóbb.

Kellett neki pár hónap ahhoz, hogy fejben újra össze tudja rakni magát. Nyilván ebben edzőjétől, a családjától és a szurkolóitól is kapott jó sok segítséget és energiát. Amikor sikerült a fejében rendet raknia, elkezdhetett felkészülni a következő küzdelmekre. Keményebben edz, mint valaha. Erősebben akarja a győzelmet, mint eddig bármikor. Sikerült elérnie, hogy Rió ne rémálomként nyomassza őt, hanem erőt tudjon meríteni a vereségből is. Nagyon elszánt és feltett célja, hogy meg lesz a gyűjteményében az olimpiai érem is.