hirdetés

Harcsa döntése sokkoló
2020-03-05 18:53

Botránnyal ért véget Harcsa Zoltán amatőrökölvívó-pályafutása. A kétszeres Eb-bronzérmesnek a Madárfészek bokszakadémián lett volna mérkőzése Bacskai Balázzsal , hogy eldöntsék, melyikük száll harcba az olimpiai szereplésért, de Harcsa a bunyó előtt bejelentette visszavonulását.Úgy tűnik valami bűzlik a boksz berkekben.

 

Többen is jelezték, a meccs eredménye már az előtt el volt döntve, hogy szorítóba léptünk volna, ezért is rekesztették ki a közönséget, ne legyenek szemtanúk. Az elnökség válogatási elveit rúgta fel, hiszen két feltétele volt a részvételnek az olimpiai selejtezőn. Az egyik az indulás a Bocskai István-emlékversenyen, a másik, hogy vegyünk részt a központi felkészülésen. Én mindkettőt teljesítettem, Bacskai egyiket sem. Nem akarok részese lenni ilyen kutyakomédiának – indokolta döntését a Magyar Nemzetnek Harcsa.

Bacskai Balázs szerint ellenfele megijedt a mérkőzéstől, ezért lépett vissza .

Bacskai annyit válaszolt, riválisa megijedt tőle, ezért lépett vissza. Harcsa Facebook-üzenetében Balzsay Károly  szövetségi kapitányra is tett megjegyzést, részben őt okolva a történtekért.

A szakember az üzenetre nem, de a szituációra reagált.

Személyeskedésbe nem mennék bele. Nagy a baj az ökölvívásban, van, akinek nem tetszik, hogy az új elnökség tiszta viszonyokat akar. Megvezették Zolit. Nem volt előre lejátszva a meccs. Egy tavalyi elnökségi határozat alapján tervben volt kesztyűzés amatőr és profi között, hogy a súlycsoportokban a legjobb induljon az olimpiai kvótáért – mondta lapunknak Balzsay.