hirdetés

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton drámai csata végén, csapattársát, a pontversenyt vezető Nico Rosberget egy ütközés után az utolsó körben megelőzve, megnyerte a Forma–1-es Osztrák Nagydíjat. Rosberg autójával még be tudott cammogni a célba, de csak a negyedik helyen.

hamilton vs rosberg telegraph

A két mercedeses pilóta hatalmas küzdelmében sokáig Rosberg állt nyerésre, az élről szépen állította meg riválisa támadásait, a zárókörben azonban Hamilton csapattársa mellé tudott menni, de összeért a két autó. A balesetből Hamilton jött ki jól,  Riosberg autójának elejéből pedig szinte minden leszakadt, ami leszakadhatott.

Bár tegyük hozzá, Rosberg verdája így is ütött-kopott volt és sérült, hisz Vettel durrdefektjéből ő is kapott rendesen.

Azt, hogy Hamilton vagy Rosberg hibázott, valószínűleg mindkét pilóta másképp látja. Feltehetőleg mindkettő túl hevesen és görcsösen akarta az első helyet.

Végül elsőként haladt át a célvonalon Hamilton, míg az első szárnyát elveszítő Rosberget még Max Verstappen (Red Bull) és Kimi Räikkönen (Ferrari) is megelőzte, de azért bevonszólta a törött Mercit a negyedik helyre, így az összetett pontverseny első helyét legalább megőrizte Nico.