hirdetés

Bár a Magyar Kupa visszavágóján nyert az Újpest FC ez kevés volt az örömhöz. Vignjevic mester tanítványai hajtottak, küzdöttek de a rengeteg helyzetükből csak egyet tudtak gólra váltani.

újpest-vasasMiután a legelső meccsen a Megyeri úton a nyerésre álló lila-fehérek kikaptak a Vasastól 2-1-re már sokan úgy vélték nehéz visszavágó lesz. S így is lett de az újpest FC fiai végre játszottak és futballoztak.  Cseke Benjámin jobb oldali beadása után Nemanja Andrics fejelt a jobb alsóba, és Nagy Gergely kapus ezt már nem tudta kivédeni. Volt helyzete a Vasasnak is de jóval kevesebb mint a lila-fehéreknek.

A második félidő derekán a piros-kékek játékosa Gaál Bálint találta el a kapufát, az ismétlés pedig már nem volt veszélyes. A végén az Újpest FC nyomott és támadott de Windecker József két ajtó-ablak helyzetet is elpuskázott és tovább lőhette volna a lilákat.

Mindent megtett a második, már továbbjutást érő gólért az Újpest, de nem járt sikerrel, így a Vasas jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe.

A küzdelem legnagyobb meglepetését a budapesti kis csapat a Budafok okozta, amely szintén bekerült a legjobbak közé.