hirdetés

Tök utolsók a bajnokságban a szebb napokat látott borsodiak. A Diósgyőr így ötmillió forintra büntette a klub labdarúgóit a csapat rossz NB I-es szereplése miatt.

dvtkA DVTK honlapjának pénteki beszámolója szerint az elmúlt évek legkomolyabb pénzbüntetését szabta ki a klubvezetés az elfogadhatatlan teljesítmény miatt.

A klubvezetés és a tulajdonosok számára is elfogadhatatlan a csapat teljesítménye, ezért a többségi tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ötmillió forintra büntetjük a csapatot – idézi a honlap Benczés Miklós sportigazgatót, aki elmondta, a döntést először a játékosokkal közölte, és ők elfogadták azt.

– Nem szerettük volna, hogy idáig fajuljon a helyzet, de bízunk abban, hogy ennek köszönhetően is minden egyes labdarúgónk mélyen magába néz és vállalja a személyes felelősségét a DVTK hírnevéhez méltatlan szereplés miatt.

A Diósgyőr tíz forduló után nyolc ponttal sereghajtó az élvonalban.

A hétvégén DVTK a Debrecent fogadja, a szurkolók a mérkőzést a klubvezetés döntése értelmében ingyen tekinthetik meg, csak regisztrációs jegyet kell váltaniuk. Benczés Miklós elmondta, a szombati eredménytől függetlenül a szakmai stábbal egyeztetve a következő napokban szeretnék, ha kicsit kitisztulnának a fejek és jobban összekovácsolódna az együttes.