hirdetés

Akár 50 embert is kitilthatnak a Fradi Arénából a hétvégi szurkálás és bunyó miatt. Azt nem tudni, hogy a verekedésben kulcsfontosságú szerepet játszó vezérszurkoló miként tudott bevinni egy kést a biztonsági rendszeren. Ráaádsul ő a vénaszkenneres beléptetésnél ment a stadionba. Az ultrák pedig egy másik rendszeren, igaz ők nem vittek kést. Az us kérdés még, hogy ki provokált kit, mert ez a balhé csak az ultráknak nem jött jókor.

fradi késelésA szombati FTC-DVSC labdarúgó mérkőzés szünetében történtek után Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke adott tájékoztatást a klub nevében. A fradi.hu-nak az ex-életvédelmis nyomozó ezt mondta.

A szombati mérkőzésen egy jelentős szurkolói rendbontás történt, melyben többen súlyosan megsérültek. Az FTC mindenben együttműködik a rendőrséggel, minden segítséget megad ahhoz, hogy a leghamarabb megtalálják a bűnelkövetőket. A klub a legszigorúbb eljárást várja el a bűnüldöző szervektől. Munkájuk megkönnyítése érdekében, a rendelkezésünkre álló felvételeket és dokumentumokat átadtuk a rendőrségnek. Megítélésünk szerint, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, mindegy, hogy ki és milyen indítékkal követte el tettét. Erőszak nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionban és mindent elkövetünk, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló eset.-mondta a biztonsági főnök.

Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas. Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást.

A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk.

A verekedésekben résztvevőknek – a vizsgálatok lezárásáig – haladéktalanul felfüggesztjük a belépésre jogosító szurkolói kártyáját, annak is, aki kést hozott be, azoknak is, akik megszegték bármilyen egyéb módon a pályarendszabályban foglaltakat. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre. Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva. A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni.

Az egész balhé picit fura valljuk be. Az ultráknak nem volt érdekük balhézni, hisz nem ezért vártak 3 évet. Az is érdekes, hogy a bunyó kulcsszereplője az új vezérszurkoló volt. S azt sem szabad elfelejteni, hogy sokaknak az az érdeke, hogy az ultrák ne mehessenek a stadionba. ez most úgy tűnik összejött, hisz az ultrák isszák meg a levét az eseményeknek legfőképp. Az is tény, hogy bizonyos köröknek az az érdeke, hogy a Fradi vezetését nyomás alatt, pszichés terror alatt tartsák, mert önjelölt békéltetőkként súlyos pénzeket kérnek majd esetleg a munkálkodásukért.

Mi szurkolunk a Fradinak, a vezetőknek, a szurkolóknak, a játékosoknak, és minden zöld-fehér szívű embernek, hogy béke legyen és az ultrák hétről hétre mutassák meg, miként is kell drukkolni és nem balhézni és nem bedőlni a provokátoroknak !