hirdetés

Egy 37 és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Tour de France a tegnapi őrült hegyi etap után. A Bourg Saint Andeol és Le Caverne de Pont közötti szakasz úgy tűnik, sok mindent eldöntött. A futamot Tom Dumoulin nyerte fantasztikus idővel.  A második helyre pedig a Sky sztárja Froome tekert be, és bizony a nagy riválisaira rávert egy laza két percet, így összetettben nagyon elhúzott majd 3 perccel a Movistaros riválisától Quintánától.

froom

Az első komolyabb időt a regnáló portugál bajnok Nelson Oliveira (Movistar) repesztette, aki 51 perc 46 másodperc alatt abszolválta a távot. Viszonylag sokáig nem is sikerült senkinek sem a közelébe kerülnie, pedig Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) és Tony Martin (Etixx-Quick Step) kettőse is próbálkozott. Őket követte az olimpiára készülő Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), aki egy nem mindennapi űridőt tekert, több mint másfél percet verve Oliveirára. Lényegében már ekkor kijelenthető volt, hogy a holland kiválóság nyeri az egyenkéntit.

Az összetett szempontjából érdekes versenyzők közül Richie Porte (BMC) kezdett hatalmas tempóban, ám ez a táv második felére megbosszulta magát, az ausztrál kerekes rendesen elfáradva érkezett célba. Remek időt teljesített ellenben Bauke Mollema (Trek-Segafredo), s habár Adam Yates (Orica-BikeExchange) is viszonylag jól tartotta magát, végül mégis Mollema lett az, aki Chris Froome első számú kihívójává avanzsált.