hirdetés

A San Jose Sharks hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a vendég Pittsburgh Penguins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL döntőjének harmadik mérkőzésen, így 2-1-re szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. Így minimum még két találkozó lesz a bajnoki címért.

pittsburgh Pinguins-AFP

A párharc állása: 2-1, a Pittsburgh javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik ugyancsak San Joséban. A hazaiak gólerős cseh csatára, Tomas Hertl sérülés miatt nem vállalta a játékot. A vendégeknél nem volt változás az első két nyertes meccshez képest. A kezdés előtt megemlékeztek az egy nappal korábban elhunyt legendás ökölvívóra, Muhammad Alira.

Egymásnak ugrott a két csapat, és a Pittsburgh szerzett vezetést a hátvéd Ben Lovejoy révén, távoli lövése két San Jose-játékoson is megpattant. Azonban ugyancsak egy védő, Justin Braun – aki az előző összecsapáson kiharcolta a hosszabbítást – takarásból négy perc múlva egyenlített. A hazai játékosnak ez a 412. találkozója az NHL-ben, de először fordult elő vele, hogy egymást követő két alkalommal is gólt üssön. Phil Kessel kimaradt szólója után nagy helyzeteket hagyott ki a San Jose, előbb Brent Burns közeli ziccerét védte Matt Murray, majd Logan Couture kísérlete a kapuvason csattant. Azonban még a második szünet előtt megint betalált a Penguins, Patric Hörnqvist jóvoltából. A svéd csatár Lovejoy lövésébe nyúlt bele, így Martin Jones nem védhetett. A harmadik harmad derekán emberelőnyben Joel Ward egy váratlan bombaerős lövésből volt eredményes, így – akárcsak három napja – megint következett a hirtelen halál. A ráadás elején – hiába lőtt többet kapura a Penguins –  a nagy gólszerzési lehetőségek a Sharks előtt adódtak, majd a vendégek is kis híján betaláltak. A 73. percben a finn Joonas Donskoi a kapu mögül visszafordulva, két védő gyűrűjében lőtt, és a korong a letérdelő Murray fejvédőjéről bepattant.

A San Jose az idei rájátszásban a korábbi négy hosszabbításos meccsét elveszítette, és most szakadt meg ez a rossz sorozat.