hirdetés

A Giro győzelemre is esélyes belga kerékpáros Remco Evenepol hatalmasat zakózott a mezőnybe berohanó kiskutya miatt. Szerencsére csak másodperceket vesztett a Quick-Step sztárja és nem sérült meg súlyosan. Azonban Evenepol a vége előtt is bukott de mivel a cél előtt történt így nem kapott időhátrányt.

 

Az ausztrál Kaden Groves nyerte szerdán a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, amelyen Fetter Erik 120. helyen ért célba.

Az Atripalda és a Tirrén-tenger partján fekvő Salerno közötti 171 kilométeres etapot szinte végig szakadó esőben teljesítette a mezőny, amely hiába tekert óvatosan egy úttestre rohanó kutya miatt így is már alig 20 kilométer után bukás történt, melynek részese volt a nagy esélyesek közé sorolt Remco Evenepoel is, aki három napig viselte a rózsaszín trikót. A belga világbajnok nagyon lassan állt fel az esést követően, de csapattársai segítségével felért az élbolyra.

A háromfős szökevénycsoportból Samuele Zoccarato tartott ki a legtovább, őt alig hat kilométerre a céltól érték utol, de előtte 1000 méterrel bukás rostálta meg az üldözőbolyt. Lemaradt az összetettben élen álló norvég Andreas Leknessund és a nagy esélyes szlovén Primoz Roglic is, de a hátralévő távon mindketten fel tudtak zárkózni. Viszont ahogy felértek, Evenepoel esett el ismét, de már kevesebb mint három kilométerre a céltól, így ő megkapta a győztesével azonos időt.

A sprintbefutó sem zajlott le bukás nélkül, többek között Mark Cavendish is elesett, a mezőnyhajrában pedig az a Kaden Groves bizonyult a leggyorsabbnak, akinek szintén fel kellett zárkóznia az élcsoportra, mert maga is esett hét kilométerre a céltól. Az ausztrál bringás a pontverseny éllovasának járó ciklámen trikót viselő Jonathan Milant és a 2019-ben világbajnok Mads Pedersent előzte meg.

Az összetettet a norvég Andreas Leknessund vezeti, mögötte pedig ott van 28 másodperc hátránnyal Remco Evenepoel .

Az olasz körverseny csütörtökön a Nápolyból induló és oda is érkező 162 kilométeres szakasszal folytatódik. A 106. Giro d’Italia mezőnye összesen 3489 kilométert tesz meg és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget küzd le, amíg május 28-án célba ér Rómában.