hirdetés

A hírek, újdonságok mindenkit érdekelnek. Természetesen kortól és nemtől eltérőek az érdeklődési körök. A megannyi weboldal közül nagyon nehéz megtalálni azt, amely megbízható és mindig naprakész. A napi hírek olvasása a reggeli kávénk mellett nagyon kellemes elfoglaltság, legtöbben azonban ezt is, mint minden mást, szívesebben végzik okoseszközeikről.

 

Miért jobb neten keresztül informálódni? Honnan tudod felismerni, ha egy hír kacsa? Mindez a következőkből kiderül!

Nyomtatott újság vagy webes hírolvasás?

Azzal bizonyára Te is tisztában vagy, mi a legnagyobb érv a netes hírolvasás mellett. Természetesen a környezetünk óvása. Persze nem csak ez az előnye annak, ha nem a nyomatott újságot olvasod. Sajnos a nyomtatott verziókat mindig feltöltik felesleges és hamis hírekkel, megannyi olyan bejegyzéssel, amire az olvasók nagyon kevés százaléka kíváncsi csupán.

Miért teszik bele mégis? Mert ha csak azt tennék bele egy sportmagazinba például, hogy mik voltak az aktuális sportmérkőzések végeredményei, mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok, és mit érdemes a következő héten várni, akkor maga az újság 5-6 oldalas lenne csupán. Ez persze senkinek nem érné meg így! Éppen ezért még ezeket a magazinokat is telenyomják felesleges bulvárhírekkel.

Miért kedvelik mégis sokan a sport keveredését a bulvárral?

A különböző sporthírek ritkán kerülnek bele a legfrissebb napi hírek közé, ám amikor ez megtörténik, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami igazán izgalmas esemény fog történni, vagy már lezajlott. Minden rajongó szeret kedvenc sportolójáról apró titkokat olvasni, hiszen így egy kicsit közelebb érezhetjük magunkat hozzájuk. Ráadásul pletykálkodni és megjósolni kedvenc csapatod, játékosod jövőjét mindig izgalmas játék, hiszen ha bekövetkezik a következtetésed, az igencsak kellemes pillanatokat, akár napot is eredményezhet.

Azoknak is érdemes a sporthíreket figyelni, akik szeretnek fogadni meccsek kimenetelére. Ha ugyanis számontartod, melyik csapatban épp kik vannak és többé-kevésbé épp boldogabb vagy stresszesebb időszakukat élik, az befolyásolhatja minden mérkőzés kimenetelét.

A sporthírek egy részét természetesen így is a bulvár és a celeb sajtó teszi ki, hiszen arról cikkezni, hogy kinek mi történt a házasságával, hova költözött el, vagy épp kivel veszett össze, sokkal eladhatóbb.

Honnan tudod, hogy melyik mai napi hír kacsa és mi igaz?

Azzal már biztosan te is tisztában vagy, hogy hiába keresgélsz a neten, hamis hírekkel így is gyakran találkozhatsz. Ezeket úgy tudod könnyen kiszűrni, ha nem csupán egy weboldalon keresel rá az adott újdonságra. Az is segíthet, ha külföldi oldalakon ellenőrzöd az információt, ha tényleg felkeltette valami a figyelmed.

Ne feledd, a bulvár és celeb hírek nagy részét még így is igaznak fogod érezni, pedig az első cikk általában kacsa, ami aztán felrobbantja az internetet.

Te már tudod, hogy a héten mi történt kedvenc sportolóddal?