hirdetés

Tíz emberrel nyert az MTK a bajnoki címvédő ellen. Feszült hangulatú örökrangadót játszott az MTK és a Ferencváros. A zöld-fehér szurkolók pedig toborzós dalokat énekelgettek mindeközben, az ultrák valóban kellenének már.
Dunaújváros, 2016. szeptember 10. A ferencvárosi Michal Nalepa (j) és Torghelle Sándor, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencváros mérkõzésen Dunaújvárosban 2016. szeptember 10-én. MTI Fotó: Kovács TamásBár a  Fradi kezdte jobban a mérkőzést, hisz Böde Dániel hamar vezetést is szerezhetett volna a 8. percben, miután eltolta már a labdát Danijel Petkovic mellett, azonban Dragan Vukmir visszaérve a gólvonalról menteni tudott.

Szépen lassan átvették az irányítást a kék-fehérek, s a 33. percben Gera Dániel megszerezte a vezetést is! Levitte a labdát csaknem az alapvonalig az MTK játékosa, aztán gondolt egy merészet, és középre adás helyett kiszorított helyzetből átemelte Dibusz fölött a labdát.

Thomas Doll ugyan fölrázta övéit a második félidőre, Trinks és Lovrencsics helyett Varga Roland és Rju Szeung-Vu állt be. A „hazai csapat” – a mérkőzést Dunaújvárosban rendezték, mert még nincs kész az MTK új stadionja – beállt védekezni, a Fradi pedig nyomott, sőt az új igazolás, Rju három perc alatt kapufáig jutott!

A Ferencváros addig erőlködött, míg csak összejött az egyenlítés a 70. percben: Djuricin jobb oldali beadására Rju ért oda előbb és jobbal 14 méterről a bal alsóba tudta lőni a labdát! Az MTK dolga aztán még nehezebb lett, amikor Dragan Vukmir reklamálásért megkapta második sárga lapját is.

A csattanó az utolsó percre maradt, a 92. percben 18-19 méterre végezhetett el szabadrúgást az MTK, és Gera Dániel lövését kézzel ütötte ki Djuricin a tizenhatoson belül, így tizenegyest ítélt a játékvezető, a büntetőt pedig Torghelle Sándor gólra váltotta.

Vereségével a Fradi hátránya öt pontra duzzadt a listavezető Vasas mögött, míg az MTK három pontra eltávolodott a kiesőzónától.

(Forrás: goal.com)