hirdetés

Nagy meglepetésre a Paksi FC 2-1-re győzött a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 15. fordulójában.

paks-fradiEz volt a két csapat kilencedik egymás elleni bajnoki mérkőzése a fővárosban, és a tolnaiak most először tudtak győzni.

Eleinte visszafogott iramban, szinte eseménytelenül csordogált a játék, majd negyedóra elteltével a vendégek megszerezték a vezetést: egy gyors ellentámadás végén egy visszafejelt labdát Hahn János lőtt kapura, Michal Nalepa rosszul ért bele, így a kapuban kötött ki. A folytatásban lendületbe került az FTC, számos kisebb-nagyobb helyzetet kidolgozott, de mindegyik kimaradt, részben Kemenes Szabolcs remek védéseinek köszönhetően.

A második felvonás is kihagyott ferencvárosi lehetőségekkel kezdődött, majd az 56. percben Koltai Tamás közeli lövésével növelte előnyét a Paks. Ettől némileg visszaesett a hazaiak lendülete, ám a hajrában új erőre kaptak, Busai Attila találatával szépítettek, teljesen beszorították ellenfelüket, ám egyenlíteni nem tudtak.

A Paks rendkívül értékes győzelmével három pont előnyre tett szert a már kieső helyen álló, 11. Gyirmóttal szemben, a Ferencváros a harmadik helyre esett vissza.