hirdetés

Halálra gázolta egy kamion az olaszok legendás kerékpárosát és ott hagyta magára. Az 51 éves Rebellininek esélye sem volt, hogy túlélje a balesetet.

 

Közúti balesetben meghalt Davide Rebellin, az olaszok visszavonult országúti kerékpárosa. Az 51 éves sportolót szerdán ütötte el egy kamion Montebello Vicentino közelében, és a baleset következtében azonnal életét vesztette. A gépjármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Rebellin a 2008-as, pekingi olimpián ezüstérmet szerzett a mezőnyversenyben, ám később EPO-használat miatt megbukott a doppingvizsgálaton, így megfosztották ötkarikás medáljától.

Az olasz bringást korosztálya egyik legjobb egynapos versenyzőjének tartották,a Vallon Nyíl nevű versenyt háromszor nyerte meg, emellett győzni tudott a Liege-Bastogne-Liege-n, a Züri-Metzgetén, a San Sebastián-i egynaposon, valamint az Amstel Gold Race-en is.

A körversenyek közül 2001-ben a tirrén-adriain, hét évvel később pedig a Páris-Nizzán diadalmaskodott, a háromhetes viadalokon 1996-ban szerepelt a legjobban: a Giro d’Italián hatodikként, a Vuelta a Espanán hetedikként végzett összetettben.