hirdetés

Súlyos sérülést szenvedett a magyar világkupagyőztes snowboardosunk. Gyarmati Pankának, a legjobb magyar snowboardosnak valószínűleg teljes egészében ki kell hagynia a szezont, mert edzés közben eltört a sípcsontja.
gyarmati pankaA Magyar Snowboard Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a 23 éves sportoló pénteken Ausztriában, a Stubai-gleccseren edzés közben az egyik ugrásnál a jeges pályán balszerencsésen érkezett, aminek következtében eltört a sípcsontja. Gyarmatit azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot. A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint körülbelül féléves kihagyás vár rá.

– Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik… – írta Facebook-oldalán a 23 éves egri sportoló, aki januárban sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának az egyesült államokbeli Mammothban rendezett slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.