hirdetés

Ronaldo 62 nap kényszerpihenő után gólt lőtt. Gareth Bale önzetlen passza után szerezte meg első gólját az új idényben.

ronaldoRonaldo az Eb-döntőben játszott utoljára, ahol Dimitri Payet belépője miatt megsérült, emlékezhetünk, ahogy sírva hagyta el a pályát, majd az utolsó percekben hadvezéreket megszégyenítő módon irányította a meccset végül megnyerő csapatot az oldalvonal mellől.
A döntő óta 62 nap telt el, és Cristiano Ronaldo játékra jelentkezett az Osasuna ellen a spanyol bajnokság 3. fordulójában. Mindössze hat perc telt el, amikor Bale lesgyanús helyzetből indult el, majd önzetlenül középre adott, Ronaldónak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia.
A portugál szezonbeli első lövéséből egyből eredményes volt, és korábban egyetlen idényben sem sikerült hat perc alatt betalálnia. Bár a sajtó korábban többször is összeugrasztotta Bale-t és Ronaldót, a pályán jól megértik egymást, a walesi 23 gólpasszt adott már a portugálnak, aki ezt hét assziszttal viszonozta. Ronaldónak ez volt a 10. gólja az Osasuna ellen, ezzel a pamplonai klub a 14. olyan csapat, amely ellen legalább 10 bajnoki gólt szerzett a háromszoros aranylabdás.