hirdetés

A Hufnágel Tibor–Ceiner Benjámin kajakos duó harmadik lett szerdai előfutamában, s így a később sorra kerülő középfutamban folytatja a szereplését 1000 méteren a riói olimpián. A páros eredeti tagja Hufnágel mellett a doppingbotrányba kevert Dombvári lett volna. 

Hufnagel_Ceiner_vekassy

A honvédos kettős, amely 2013-ban és 2014-ben U23-as világbajnokságot nyert ebben a számban, a vb-címvédő német Max Rendschmidt–Marcus Gross párossal lapátolt egy futamban, utóbbi hajó magabiztosan nyert, s a magyarokat még a szlovákok előzték meg.
A Rodrigo de Freitas Lagúnára épített pályán – akárcsak az elmúlt két napban – ezúttal is verőfényes napsütés fogadta a szurkolókat, bár mindössze néhány száz drukker követte figyelemmel az előfutamokat.

Hufnágel és Ceiner az első futamba, legszélsőként a hetes pályára kapott besorolást.

A mezőny láthatóan a rajtot követően eldöntötte, hogy a futamgyőzelmet – amely egyből döntős szereplést jelent – átadja a német egységnek, így minden hajó amolyan bemelegítőpályát ment. A magyar egység végül a győzteshez képest bő hat másodperces hátránnyal ért célba, ezzel a középfutamba jutott.
Hufnágel eredetileg Dombvári Bencével indult volna a játékokon, de miután megnyerték a hazai válogatót, kiderült, hogy Dombvári doppingtesztje pozitív lett, így Ceiner került a hajóba.
Férfi K-2 1000 méteren Magyarország az ötkarikás címvédő, miután Londonban a Dombi Rudolf–Kökény Roland duó győzött.

(Fotó: Vékassy)