hirdetés

Váratlan hír. Szerződést bont Tyler Dietrich vezetőedzővel az osztrák jégkorongligában az EBEL-ben is szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A kanadai tréner otthon kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot,

Dietrich-MACAVS-mudraA klub hétfőn, rövid közleményben arról számolt be, hogy a szakember egy számára kihagyhatatlan ajánlat miatt kérte a menedzsmenttől a megállapodás felbontását.
A kanadai Dietrich idén áprilisban, két évre írt alá az EBEL-ben érdekelt csapathoz, de már 2011 óta Székesfehérváron dolgozott, előbb az akadémia erőnléti edzője volt, majd a junior- és a MOL Ligában szereplő együttes vezetőedzője lett.
A Fehérvár AV19 hétfő délutáni tájékoztatása szerint a szakvezetőnek Kanadában ajánlottak állást, a szerződésében foglaltak lehetőséget adtak arra, hogy elfogadjon egy ilyen magas szintű felkérést, amelynek pontos részleteiről azonban csak a következő napokban beszélhet bővebben.
– Nem volt könnyű döntés. Az elmúlt öt évben nagyon sokat dolgoztam Székesfehérváron, nem is kerestem más lehetőséget, és az állásajánlatok 99 százalékát azonnal visszautasítottam volna, de egy kiemelkedő kanadai munka különleges számomra, és egy életre szóló lehetőség – nyilatkozta Dietrich.
Ocskay Gábor szakosztály-igazgató kifejtette: nagyon sajnálják, hogy így alakult a helyzet, de elismerte, hogy ez egy olyan lehetőség volt az edző számára, amelyet valóban nem lehetett kihagyni.